ژئومبرین

ژئوممبرین‌ها ورق‌هایی از جنس پلیمر می‌باشند که وظیفه اصلی محافظت و آب بندی در برابر نفوذ مایعات و گازها را بر عهده دارند. ژئوممبرین‌ها با توجه به تکنولوژی ساخت، جنس و ضخامتشان کاربردهای فراوانی دارند.

روش تولید ژئوممبرین

ژئوممبرین به دو روش ورق باد شده و قالب مسطح تولید می شود که روش قالب مسطح به لحاظ رواداری ضخامت، خصوصیات جوش پذیری و نرمی، پایداری ابعادی کیفیت مناسب‌تری دارد.

انواع ژئوممبرین ها

(PVC) پلی وینیل کلراید

(HDPE) پلی اتیلن سخت یا سنگین

(VLDPE) پلی اتیلن خیلی سبک

(LLDPE) پلی اتیلن سبک خطی

(FPP) پلی پروپیلن انعطاف پذیر

آزمایشات

برای تولید یک محصول مناسب باید آزمایشات کنترل کیفی متنوعی بر روی آن انجام شود. مهمترین این آزمایشات، آزمایش مقاومت در برابر ترکزایی تنشی (stress cracking) است. این عمل پس از نصب نامناسب دلیل بیش از 90% خرابی های بوجود آمده در ژئوممبرین است و گسیختگی ناشی از آن در مدت 6 ماه تا5 سال پس از نصب اتفاق می افتد . از دیگر پارامترهای مورد نظربرای کنترل کیفی موارد زیر را می‌توان نام برد:

آزمایش کنترل مقدار آنتی اکسیدان (OIT) که در تعیین پایایی ژئوممبرین نقش اساسی  دارد.

آزمایش تولید، مقدار و نوع پخش دوده که موثر در مقاومت محصول در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید بوده و همینطور شاخصی از اختلاط مناسب همه ترکیبات است.

آزمایش زمان خوردگی در کوره که نشان‌دهنده پایداری آنتی اکسیدان‌های محصول در برابر شرایط محیطی است.

آزمایش مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش که علاوه بر اینکه خاصیت مقاومت در برابرنور خورشید را نشان می دهد، شاخصی از مقاومت محصول در برابر دیگر عوامل محیطی است.

آزمایشات برآورد خصوصیات کششی و مقاومت در برابر سوراخ شدگی و پارگی که بیان کننده مقاومت مکانیکی محصول و همچنین شاخصی از مرغوبیت مواد اولیه مورد استفاده در آن می‌باشد.

آزمایش تعیین ضخامت که تعیین کننده مشخصات پایه در مورد محصول است.

آزمایش تعیین میزان چگالی که نوع پلیمر پایه را مشخص می‌نماید.